«گوگولا» که از فرماندهان ارشد جنگهای چریکی سال ۱۹۷۸ بین جماعت «غولکُشونیان» و قبیلهی «گاوچرانهای بیادعا» بود، حالا به فکر بازنشستگی افتاده و برای خودش در گوشهی خانه اقدام به گذاشتن یک دستگاه کامپیوتر فوق پیشرفته کرده است. هدف او از این کار، یادگرفتن برنامهنویسی برای ادامهی گذران زندگیش است.
![توضیح تصویر](https://uupload.ir/files/mpwf_1.png)
پس از شنیدن خبر مسابقهی برنامهنویسی دانشآموزی کوئرا، او بدون معطلی برای شرکت در آن ثبتنام میکند، فارغ از اینکه نمیدانست این مسابقه صرفاً برای دانشآموزان دبیرستانی دوره اولیست!
من جرأت نمیکنم تا به جناب گوگول حرفی بزنم. آیا شما میتوانید به او بگویید که نمیتواند در این مسابقه شرکت کند؟
# ورودی
نداریم!
# خروجی
در تنها سطر خروجی، پیامِ زیر را خطاب به جناب گوگول چاپ کنید:
```
Bebakhshid, vali shoma nemitoonin too in mosabeghe sherkat konin :(
```
فرماندهی بازنشسته
قبیلهی «گاوچرانهای بیادعا» یک رئیس مقتدر به نام «تُنبوله» دارد. در پی فشارهای زیاد کاری که در این چند روز اخیر بر روی تنبوله بود، او تصمیم گرفته تا آخر هفته به همراه اهل و عیال، راهی شهرستان خوش آب و هوای «جدولستان» شود.
![توضیح تصویر](https://uupload.ir/files/l0em_2.png)
جادهای که به شهرستان جدولستان میرود، خود به صورت یک جدولِ $1\times n$ است که در هر خانهی آن یک عدد طبیعی نوشتهشده. میگوییم این جاده دارای **دستانداز** است، اگر خانهای در جدول وجود داشته باشد که **عددِ آن از عدد دو خانهی مجاورش اکیداً بیشتر باشد.**
تنبوله و اهل و عیال هماکنون در خانهی اول از این جدول قرار دارند و میخواهند به خانهی آخر جاده برسند. آیا میتوانید با گرفتنِ جادهای که به شهرستان جدولستان میرود، بگویید که تنبوله و خانوادهاش میتوانند تا آخر هفته در شهرستان جدولستان، در کنار هم جوج بزنند یا نه؟ توجه کنید ماشین تنبوله قابل اعتماد نیست و در جادههایی که دستانداز دارند، دچار نقص فنی میشود.
# ورودی
در سطر اول ورودی، عدد طبیعی $n$ که نشاندهندهی طول جادهی جدولستان است، آمده. در سطر دوم به ترتیب $n$ عدد که نشاندهندهی مقدار نوشتهشده در خانههای جادهی جدولستان است، میآید.
# خروجی
اگر تنبوله و اهل و عیال میتوانند به خانهی آخر جدول برسند، عبارت `Bah Bah! Ajab jooji!` و در غیر این صورت، عبارت `Ey baba :(` را چاپ کنید.
# مثال
## ورودی نمونه ۱
```
5
5 3 7 8 8
````
## خروجی نمونه ۱
```
Bah Bah! Ajab jooji!
````
## ورودی نمونه ۲
```
3
6 8 7
````
## خروجی نمونه ۲
```
Ey baba :(
````
جوج
اهالی «غولکُشونیان» برای نامگذاری بچهغولهای خود از قوانین عجیبی استفاده میکنند؛ به این صورت که نام بچههایشان دقیقاً ۵ کاراکتر دارد و این پنج کاراکتر متفاوت از یکدیگر هستند.
غُلبانو یکی از مادران نمونهی سرزمین غولکُشونیان است که به تازگی صاحب یک جفت بچهغولِ دوقلو شده. در مورد نام بچهغولهای دوقلو، یک قانون دیگر هم وجود دارد که میگوید اسم بچهغولهای دوقلو باید قرینهی یکدیگر باشد؛ مثلاً اگر نام یکی از قُلها «یضترم» باشد، نام قُل دیگر «مرتضی» است!
غُلبانو اسم یکی از بچهغولهایش را رشتهی پنج کاراکتری $s$ گذاشته. بهنظرتان اسم قُل دیگر چیست؟
# ورودی
در تنها خط ورودی، اسم قُل اول غُلبانو آمده است.
# خروجی
نام قُل دیگر غُلبانو را نمایش دهید.
# مثال
## ورودی نمونه ۱
```
ghol#
````
## خروجی نمونه ۱
```
#lohg
````
## ورودی نمونه ۲
```
magol
````
## خروجی نمونه ۲
```
logam
````
غُلبانو و دوقلوهایش
از جمله کسانی که به آرمان قبیلهی «گاوچرانهای بیادعا» خیانت کرد، شخصی به نام «اسماعیل پشمزاده» یا به اختصار «پشمالآقا» است. پشمالآقا با پرورش **گوسفند** به جای **گاو** و پشتکردن به آداب و رسوم قبیله، از جانب همقبیلهایهایش طرد شده و هماکنون در صحرای اطرافِ قبیله در حال گوسفندچرانی است.
![توضیح تصویر](https://uupload.ir/files/aa3l_3.png)
با فرا رسیدن فصل تابستان، پشمالآقا به فکر چیدن پشم گوسفندانش میافتد. او $n$ راس گوسفند دارد و هر گوسفند به طور متوسط $k$ کیلو پشم تولید میکند.
اگر قیمت هر کیلو پشم $p$ تومان باشد، آیا میتوانید بگویید پشمالآقا از فروش پشم گوسفندهایش چقدر پول به دست میآورد؟
# ورودی
در خط اول ورودی به ترتیب عدد طبیعی $n$ ، عدد اعشاری $k$ و عدد $p$ میآید.
# خروجی
میزان پولی را که اکبرآقا از فروش پشم گوسفندانش به دست میآورد، چاپ کنید. تضمین میشود خروجی عددی طبیعی است.
# مثال
## ورودی نمونه ۱
```
1 1.5 500
````
## خروجی نمونه ۱
```
750
````
## ورودی نمونه ۲
```
5 0.5 120
````
## خروجی نمونه ۲
```
300
````
پشمالآقا
گوگولا پس از زدن اولین خط کد، فهمید که برنامهنویسی برایش نون و آب نمیشود و در آن استعدادی ندارد؛ به همین خاطر تصمیم گرفت تا به سمت شغل دیگری روی آورد.
او از زمان جنگهای سال ۱۹۷۸، یک دستگاه «الاغ گاونما» را که به عنوان غنیمت از قبیلهی «گاوچرانهای بیادعا» گرفته بود، دارد. این الاغِ گاونما صدای گوشپسندی دارد و به همین خاطر، گاگولا تصمیم میگیرد با کمک آن کنسرتِ بزرگی را در میدان مرکزی شهر برگزار کند تا از طریق آن پولی به دست آورد. میدانیم که زمان کنسرت $t$ ثانیه است و کنسرت با عرعرِ الاغ شروع میشود.
![توضیح تصویر](https://uupload.ir/files/sj5c_4.png)
الاغِ گاونمای گوگولا، ریتم خاصی برای عرعر و ماما کردن دارد؛ به این صورت که پس از هر بار عرعر کردن به مدت $a$ ثانیه چیزی نمیگوید و بعد از $a$ ثانیه شروع به ماما کردن میکند. او همچنین پس از هر بار ماما کردن به مدت $b$ ثانیه صبر میکند و بعد از $b$ ثانیه شروع به عرعر کردن میکند. طول هر عرعر یا مامای الاغ، ۱ ثانیه است.
بهنظرتان شنوندگان این کنسرتِ حیوانی در طول مدت کنسرت، چند بار صدای زیبای عرعر یا ماما کردن الاغِ گاونمای گوگولا را میشنوند؟
# ورودی
در تنها سطر ورودی به ترتیب سه عدد $t$ و $a$ و $b$ میآید که به ترتیب نشاندهندهی زمان کنسرت، مدت سکوت الاغ پس از عرعر کردن و مدت سکوت الاغ پس از ماما کردن است.
# خروجی
در تنها خط خروجی، به ترتیب تعداد عرعرها و ماماهای الاغ را چاپ کنید.
# مثال
## ورودی نمونه ۱
```
5 1 1
````
## خروجی نمونه ۱
```
2 1
````
## ورودی نمونه ۲
```
12 3 2
````
## خروجی نمونه ۲
```
2 2
````
الاغ گاونما
گاوچرانان جوان و بیادعای قبیله، هر هفته جلساتی را با محوریتِ بحث و تبادل نظر پیرامون مِتُدها و راهکارهای نوین گاوچرانی برگزار میکنند. این جلسات یک مامور ورود و خروج دارد که چهارچشمی، چشمانش را به در دوخته تا ورود و خروج همهی افراد را بدون هیچ کم و کاستی ثبت کند.
این مامور با ورود هر نفر به جلسه، کاراکتر `I` و با خروج هر نفر از جلسه، کاراکتر `O` را در برگهی ثبت ورود و خروجش مینویسد. بدین ترتیب به ازای هر جلسه، مامور ثبت یک رشته متشکل از `I` و `O` را در پایان کار تحویل رئیس جلسه میدهد.
متاسفانه در آخرین جلسهای که همین جمعهی هفتهی پیش برگزار شد، در اواسط جلسه بود که مامورِ ثبت ورود و خروج خوابش میبرد و از یکجایی به بعد، ورود و خروج افراد را ثبت نمیکند! او اکنون متوجه اشتباهش شده و میخواهد بهگونهای، این اشتباه خودش را ماسمالی کند :))
او فرض میکند طول رشتهای که میبایست در پایان جلسه تحویلِ رئیس میداده، $2n$ بوده و اکنون با این فرض میخواهد بداند تا به چند روش مختلف میتواند باقیِ رشتهاش را تکمیل کند. به او در پیدا کردن این تعداد کمک میکنید؟
# ورودی
در سطر اول ورودی، تنها یک عدد طبیعی $n$ میآید. قول میدهیم که $n$ کمتر یا مساوی ۲۰ است. در خط دوم رشتهای که مامور ثبت تا قبل از خوابیدن نوشته، داده میشود.
# خروجی
تعداد روشهایی را که مامور ثبت ورود و خروج میتواند باقی رشته را تکمیل کند، به دست آورید.
# مثال
## ورودی نمونه ۱
```
1
I
````
## خروجی نمونه ۱
```
1
````
* **توضیح**: در اینجا، رشتهی نهایی ما باید به طول دو باشد. تنها راه پرکردن باقی رشته، گذاشتن یک `O` بعد از `I` است.
## ورودی نمونه ۲
```
3
II
````
## خروجی نمونه ۲
```
3
````
* **توضیح**: راههای پر کردن باقی رشته، `IIIOOO` و `IIOIOO` و `IIOOIO` است.
ماسمالی
از خاطرات جوانی اسماعیل پشمزاده، میتوان به درافتادن او با یک غولِ فیلصفت در جریان جنگهای چریکی سال ۱۹۷۸ اشاره کرد.
ماجرا از این قرار است که یک غول فیلصفت در خانهی گوشهی پایین سمت چپ یک صفحهی شطرنج $8 \times 8$ قرار دارد و میخواهد به خانهی گوشهی بالا سمت راست برود. سطرها را از پایین به بالا و ستونها را از چپ به راست به ترتیب با اعداد ۱ تا ۸ شمارهگذاری میکنیم. پس غول فیلصفت در خانهی `(1,1)` قرار دارد و میخواهد به خانهی `(8,8)` برود. همانطور که میدانید، غولهای فیلصفت به صورت قطری حرکت میکند.
![توضیح تصویر](https://uupload.ir/files/9n01_7.png)
خانهی اسماعیل در خانهی `(8,8)` از صفحهی شطرنج قرار دارد و اگر غول فیلصفت بتواند به خانهی او برسد، روی آن نشسته و از آنجایی که غول است و سنگین، خانه خراب شده و اسماعیل خانهخراب میشود. از این رو اسماعیل میخواهد تعدادی از خانههای صفحهی شطرنجی را ببندد تا غول فیلصفت نتواند به خانهی اسماعیل برسد. غول نمیتواند به خانههای بسته شده برود یا حتی در مسیرش از آنها رد شود. از طرفی چون اسماعیل تنبل است، میخواهد کمترین تعداد خانه را ببندد تا کمتر به زحمت بیفتد.
متاسفانه اسماعیل نمیداند که کدام خانهها را باید ببندد تا به هدفش برسد؛ برای همین از شما کمک میخواهد. از طرفی سایر غولها خانهی `(x,y)` را در نظر گرفتهاند و اگر اسماعیل بخواهد آن را ببندد، او را با شمشیر و جفتک لهِ له میکنند؛ پس اسماعیل نمیتواند خانهی `(x,y)` را ببندد و شما باید موقع پیشنهاد دادن خانهها، این را در نظر بگیرید؛ پس به این نکته دقت کنید که اسماعیل تمام خانههای صفحهی شطرنج را میتواند ببندد، غیر از خانهی `(1,1)`، `(8,8)` و خانهی `(x,y)` که در ورودی به شما داده میشود.
# ورودی
در تنها سطر ورودی به ترتیب دو عدد $x$ و $y$ آمده است که مختصات خانهای را از جدول نشان میدهد که اسماعیل نمیتواند آن را ببندد.
حداقل یکی از بین $x$ و $y$ برابر ۱ نیست و حداقل یکی از بین $x$ و $y$ برابر ۸ نیست.
# خروجی
خروجی بدین شکل است:
- در سطر اول خروجی باید یک عدد باشد که نمایانگر تعداد خانههایی است که اسماعیل باید ببندد.
- سپس در سطرهای بعدی، مختصات هر خانه را باید در دو خط نشان داد، به این صورت که شمارهی سطر خانه در خط اول و شمارهی ستون خانه در سطر دوم باشد.
# مثال
## ورودی نمونه یک
```
4 4
```
## خروجی نمونه یک
```
1
7 7
```
غول فیلصفت
گوگولا که از سود فروش بلیطهای کنسرت حیوانی خود صاحب ثروت فراوان شده بود، تصمیم گرفت تا به عنوان سرمایهگذار در صنعت بستهبندی و توزیع معجونهای آشامیدنی وارد شود. اخیراً دو نوع معجون وجود دارد که توانسته جایگاه خوبی در میان مشتریان پیدا کند که یکی «معجون سوسک قرمز» و دیگری «معجون اسفناج گندیده» است.
![توضیح تصویر](https://uupload.ir/files/wr7i_6.png)
گوگولا تصمیم دارد تا تمامِ شیشههای دقیقاً یکی از این دو نوع معجون را خریداری کند و انحصار آن را به دست آورد. در حال حاضر قیمت هر شیشه معجون سوسک قرمز $a$ تومان و معجون اسفناج گندیده $b$ تومان است.
طبق محاسبات کارشناسان بازار سرمایه و به دلیل تورمِ افسارگسیخته، در **هر ماه** قیمت هر شیشه معجون سوسک قرمز $c$ تومان و معجون اسفناج سبز $d$ تومان زیاد میشود. **گوگولا دوست دارد تمام سرمایهی خود را صرف خرید معجونی کند که در $m$ ماه آینده، قیمت بیشتری دارد.**
آیا میتوانید به او بگویید که با این نحوهی تصمیمگیری، به ازای هر شیشه سود بیشتری هم میکند یا نه؟
# ورودی
در تنها خط ورودی، به ترتیب ۵ عدد طبیعی $a$، $b$، $c$، $d$ و $m$ میآید. قول میدهیم مقدار $c$ و $d$ برابر نیست.
# خروجی
اگر گوگولا با خریدن معجونی که در $m$ ماه آینده قیمت بیشتری هم دارد، سود بیشتری هم میکند، به او پیغام `Eyval baba!` و در غیر این صورت، پیغام `Naaa, eshtebahe!` را نمایش دهید.
# مثال
## ورودی نمونه ۱
```
1 2 7 1 10
````
## خروجی نمونه ۱
```
Eyval baba!
````
## ورودی نمونه ۲
```
40 4 1 2 6
````
## خروجی نمونه ۲
```
Naaa, eshtebahe!
````
معجون سوسک قرمز و اسفناج گندیده
از هر غول و غوله و بچهغول و غولمندی (بر وزن سالمند به معنای غول پیر) که بپرسید، حتماً مغازهی «طباخی برادران رجیم» را میشناسند! این دو برادر سالهاست که در محل زندگی غولکُشونیان، در کنار هم، مشغول پخت انواع سوپ و پیشغذاهای مختلف هستند.
![توضیح تصویر](https://uupload.ir/files/k9lf_5.png)
سفارشی که امروز این دو برادر باید تحویل دهند، $n$ قابلمه سوپ سبزیجات است. میدانیم که برای تهیهی هر قابلمه سوپ سبزیجات به $k$ کیلوگرم سبزی احتیاج داریم و در حال حاضر در مغازهی برادران رجیم $s$ کیلو سبزی بیشتر نیست.
سر برادران رجیم شلوغ است و نمیتوانند حساب کنند آیا همین $s$ کیلو سبزی برای پختن سفارشات امروز کافیست یا نه. شما که دستتان بند نیست، آیا میتوانید به این سوال پاسخ دهید؟
# ورودی
در سطر اول ورودی، به ترتیب عدد طبیعی $n$ و دو عدد اعشاری $k$ و $s$ میآید.
# خروجی
اگر همین مقدار سبزی، برای پختن سفارشات امروز کافی بود، عبارت `Kafie!` و در غیر این صورت، عبارت `Na! yeki bayad bere sabzi bekhare` را چاپ کنید.
# مثال
## ورودی نمونه ۱
```
2 3 6
````
## خروجی نمونه ۱
```
Kafie!
````
## ورودی نمونه ۲
```
3 2.2 5
````
## خروجی نمونه ۲
```
Na! yeki bayad bere sabzi bekhare
````
سوپ سبزیجات
تنبوله از بچگی عاشق خوردن گوشت به مقدار غیرلازم بوده و هنوز هم دست از این عادت اشتباهش برنداشته. به هر حال او رئیس قبیلهی «گاوچرانهای بیادعا»ست و قدرتِ این را دارد که هرچقدر که دوست دارد، گوشت بخورد! نوش جانش اصلاُ، به ما چه :))
![توضیح تصویر](https://uupload.ir/files/y2r6_8.png)
روزی در یک مهمانی خانوادگی، دو ظرفِ قورمهسبزی با تعداد متفاوتی گوشت در هر کدام، سر سفره آورده میشود. تنبوله نمیداند کدام ظرف تعداد گوشت بیشتری دارد. او میخواهد در سمتی از سفره بنشیند که ظرف با تعداد گوشتِ بیشتر وجود دارد.
تنبوله ۱۷۳ سال عمر کرده و چشمانش ضعیف شده، برای همین فرق بین لیموامانی و گوشت را به سختی متوجه میشود. اگر او به شما شکل و شمایل ظرفهای قورمهسبزی را بدهد، آیا شما میتوانید تعداد گوشتهای هر ظرفِ قورمهسبزی را به او بگویید؟ فقط لطفاُ سریعتر، تنبوله بسیار گشنهست و طاقت دوری از قورمهسبزی را ندارد.
هر ظرف قورمهسبزی به شکل یک مستطیلِ $m\times n$ است که در هر خانه از آن یکی از کاراکترهای `*` یا `o` یا `.` آمده. کاراکتر `*` به معنای گوشت، کاراکتر `o` به معنای لیموامانی و کاراکتر `.` به معنای سبزی است.
# ورودی
در یک سطر دو عدد صحیح $n$ و $m$ داده میشود. در $n$ سطر بعدی ظرف اولِ قورمهسبزی داده میشود که در هر سطر $m$ کاراکتر بدون فاصله میآید. که این کاراکتر ها `*` یا `o` و یا `.` هستند.
پس از آن دوباره $n$ سطر میآید که نشاندهندهی ظرف دوم قورمهسبزی است و در هر سطر $m$ کاراکتر بدون فاصله میآید.
# خروجی
در تنها سطر خروجی، به ترتیب تعداد گوشتهای ظرف اول و تعداد گوشتهای ظرف دوم را چاپ کنید.
# مثال
## ورودی نمونه یک
```
3 4
*.**
*.oo
o*.o
*.*o
o.*o
.*.o
```
## خروجی نمونه یک
```
5 4
```
## ورودی نمونه دو
```
5 1
.
o
.
o
*
*
*
*
*
o
```
## خروجی نمونه ۲
```
1 4
```
پرگوشت
در این سوال باید تنها یک عدد طبیعی بین ۰ تا ۲۰۰ پیشنهاد کنید.
بین اعدادی که همه شرکتکنندگان پیشنهاد دهند، ۵ عددی که تنها یک بار پیشنهاد شده باشند و از بقیه کوچکتر باشند، از ۶۰ تا ۱۰۰ امتیاز دریافت میکنند!
برای مثال اگر اعداد پیشنهادی همه به صورت زیر باشد:
```
1 2 1 4 3 5 2 6 10 5 12 12 14 1 2 3 9 8 7 8 2 9
```
اعداد ۴، ۵، ۶، ۷ و ۱۰ کوچکترین اعداد یکتا هستند و افرادی که این اعداد را پیشنهاد داده باشند بین ۶۰ تا ۱۰۰ امتیاز دریافت میکنند (هرچه عدد کوچکتر امتیاز بیشتر)
اعداد خود را در اینجا وارد کنید همچنین اسم خود را در مسابقه وارد کنید:
[فرم](https://docs.google.com/forms/d/1yjrXuMKwJc-Mfht_lSfRWuNCIc9U5KQ2fP_SefVq2ec/edit)
همچنین در اینجا هم یک فایل خالی ارسال کنید تا نمره شما را پس از پایان مسابقه محاسبه و وارد کنیم. منظور ما از یک فایل خالی این است که در کامپایلر خود هیچ کدی نزنید ولی آن را ذخیره کنید!
کوچکترین عدد یکتا
در این سوال باید تنها یک عدد طبیعی بین ۰ تا ۲۰۰ پیشنهاد کنید.
بین اعدادی که همه شرکتکنندگان پیشنهاد دهند، ۵ عددی که به دو سوم میانگین اعداد پیشنهاد دادهشده نزدیکتر باشند بین ۶۰ تا ۱۰۰ امتیاز دریافت میکنند!
برای مثال اگر اعداد پیشنهادی همه به صورت زیر باشد:
```
1 2 1 4 3 5 2 6 10 5 12 12 14 1 2 3 9 8 7 8 2 9 50
```
که میانگین آن برابر 7.65 و دو سوم آن برابر ۵.۰۱ است پس افرادی که اعداد ۵، ۶ و ۴ را پیشنهاد دادهاند امتیاز این سوال را دریافت میکنند. (هرچه نزدیکتر امتیاز بیشتر)
اعداد خود را در اینجا وارد کنید همچنین اسم خود را در مسابقه وارد کنید:
[فرم](https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdBGBjARNrbGtofdM1T8tqQU8C0rkn-n3Btqpv9QZx9yDX6EQ/viewform?usp=sf_link)
همچنین در اینجا هم یک فایل خالی ارسال کنید تا نمره شما را پس از پایان مسابقه محاسبه و وارد کنیم. منظور ما از یک فایل خالی این است که در کامپایلر خود هیچ کدی نزنید ولی آن را ذخیره کنید!