جمع بزرگان


  • محدودیت زمان: ۰.۵ ثانیه
  • محدودیت حافظه: ۲۵۶ مگابایت

کیانوش متقاضی عضویت در سازمان OC است. در روز اول مصاحبه، سازمان پشتکار او را مورد بررسی قرار داده است.

سوال‌های روز اول مصاحبه‌ی کیانوش، اینچنین بودند:

عبارتی شامل دو عدد بزرگ و یک عملیات به شما میدهند. اگر عملیات جمع بود، باید مجموع آن دو عدد را خروجی دهید و اگر عملیات ضرب بود، باید ضرب آن دو را خروجی دهید...

کیانوش با شنیدن این جملات، بدون فرض اضافه‌ای با عزمی راسخ شروع به پاسخ دادن به سوالات کرد و وقت بسیاری روی آن گذاشت؛ غافل از اینکه در ادامه‌ی صورت سوال آمده است که اعداد داده شده حتماُ توانی از ۱۰ هستند. (میتوان آن ها را بصورت 10x10^x نوشت که xx یک عدد صحیح نامنفی است.)

کیانوش پس از این مصاحبه درخواست کرده است که به شما بگوییم برنامه‌ای بنویسید که با ورودی گرفتن اعداد و عملگر، پاسخ مسئله را خروجی دهد.

ورودی🔗

ورودی شامل سه خط میشود. در خط اول و سوم ورودی هریک شامل یک عدد هستند. تضمین میشود هریک از این اعداد را میتوان بصورت 10x10^x نوشت که xx عددی صحیح بین ۰ تا ۱۰۰ است.

خط دوم ورودی شامل یک کاراکتر است. اگر آن کاراکتر + بود شما باید مجموع اعداد داده شده را خروجی دهید و اگر * بود باید ضرب آن ها را خروجی دهید.

خروجی🔗

در تنها سطر خروجی یک عدد چاپ کنید که برابر پاسخ عملیات داده‌شده است.

ورودی نمونه ۱🔗

10
+
100
Plain text

خروجی نمونه ۱🔗

110
Plain text

ورودی نمونه ۲🔗

10000
*
10
Plain text

خروجی نمونه ۲🔗

100000
Plain text

علامت حق تکثیر


  • محدودیت زمان: ۱ ثانیه
  • محدودیت حافظه: ۲۵۶ مگابایت

کیانوش متقاضی عضویت در سازمان OC است. در روز دوم مصاحبه، سازمان خلاقیت او را مورد بررسی قرار داده است.

روز دوم مسابقه کیانوش به یک مزرعه برده میشود. این مزرعه از بالا به شکل جدولی با nn سطر و nn ستون قابل رویت است که روی برخی از خانه‌های این جدول تعدادی بسته‌ی کاه قرار گرفته است. کیانوش باید با جابجاکردن این بسته‌های کاه بین خانه‌های جدول، شکلی خلاقانه روی زمین طراحی کند.

کیانوش تصمیم گرفت که طوری بسته‌ها را جابجا کند که آن‌ها به شکل زیرمستطیلی با ابعاد دلخواه از جدول قرار بگیرند. روی هر خانه‌ی آن زیرمستطیل باید دقیقاً یک بسته کاه قرارگیرد و همچنین روی خانه‌‌های خارج از این مستطیل باید بسته‌ی کاهی نباشد. کیانوش میتواند در یک حرکت یک بسته‌ی کاه را از روی یک خانه‌ی جدول برداشته و روی خانه‌ی دیگری از آن بگذارد. او قصد دارد از این مستطیل بعنوان پس‌زمینه استفاده کند و با چوب و سنگ‌هایی که پیدا میکند علامت حق تکثیر (یا copyright) را روی آن حک کند.

حال با ورودی گرفتن nn و موقعیت بسته‌های کاه، بگویید کیانوش حداقل چند حرکت لازم دارد تا به شکل دلخواهش برسد. تضمین میشود که در ورودی داده شده، کیانوش میتواند شکل دلخواهش را طراحی کند.

ورودی🔗

سطر اول ورودی شامل دو عدد nn و mm است که نمایانگر طول مزرعه و تعداد بسته‌های کاه است.

سپس در هریک از mm سطر بعدی دو عدد آمده است که به ترتیب بیانگر شماره سطر و ستون یک بسته‌ی کاه است. سطر‌های جدول را از بالا به پایین و ستون‌‌های آن را از چپ به راست با اعداد ۱ تا nn شماره گذاری میکنیم.

توجه داشته باشید که ممکن است دو بسته‌ی کاه در یک خانه از جدول باشند.

1n1001 \le n \le 100 1mn21 \le m \le n^2

خروجی🔗

در تنها سطر خروجی یک عدد چاپ کنید که برابر حداقل تعداد جابجایی‌های لازم در شکل داده‌شده است.

ورودی نمونه ۱🔗

3 2
2 2
2 2
Plain text

خروجی نمونه ۱🔗

1
Plain text

ورودی نمونه ۲🔗

4 6
1 1
1 2
1 3
2 1
4 3
4 4
Plain text

خروجی نمونه ۲🔗

2
Plain text

در این مثال کافیست دو بسته‌ی کاه انتهایی را به ستون‌های دوم و سوم از سطر دوم انتقال دهیم بطوری که بسته‌های کاه مستطیلی با ۲ سطر و ۳ ستون در جدول تشکیل دهند.

ترتیب ابیات


  • محدودیت زمان: ۱ ثانیه
  • محدودیت حافظه: ۲۵۶ مگابایت

کیانوش متقاضی عضویت در سازمان OC است. در روز سوم مصاحبه، سازمان ادبیات او را مورد بررسی قرار داده است.

در این مصاحبه، پنچ نفر روبروی کیانوش مینشینند. آن‌ها شعری انتخاب کرده‌اند. هریک از آن‌ها یکبار ابیات آن شعر را به هم میریزد و با ترتیبی تصادفی به کیانوش میگوید؛ به این صورت که ابتدا شعر انتخاب شده‌ی اولیه را درنظر گرفته و سپس تعدادی از ابیات آنرا انتخاب کرده، از شعر حذف میکند و در جای دیگری به شعر اضافه میکند. کیانوش باید ترتیب ابیات در شعر اصلی را بیابد. میدانیم که هر بیت در حداکثر یکی از این ۵ شعر حذف و جابجا شده است.

هنگام به‌هم ریختن ابیات، بیت‌ها پس از حذف شدن به ترتیب دلخواه و در جایگاه دلخواه اضافه میشوند. ممکن است جایگاه ابیات حذف نشده نیز در این حرکت تغییر کند.

با ورودی گرفتن ابیات خوانده شده بگویید که ترتیب اولیه چه بوده است. تضمین میشود که در ورودی‌های داده‌شده ترتیب اولیه بصورت یکتا مشخص میشود.

ورودی🔗

سطر اول ورودی تنها شامل عدد nn است که نمایانگر تعداد ابیات داخل شعر خوانده شده است.

سپس در 5n5n سطر بعدی، پنج بار و هر بار در nn سطر و در هر سطر یک بیت از شعر آمده است. ابیات را با اعداد صحیح متمایز بین ۰ و 10910^9 مشخص میکنیم.

1n200001 \le n \le 20000

خروجی🔗

خروجی برنامه باید شامل nn سطر باشد که هر سطر شامل یک بیت از شعر بشود. ترتیب ابیات باید برابر ترتیب انتخاب شده‌ی اولیه باشد.

ورودی نمونه🔗

5
1
2
3
4
5
2
1
3
4
5
3
1
2
4
5
4
1
2
3
5
5
1
2
3
4
Plain text

خروجی نمونه🔗

1
2
3
4
5
Plain text

در این مثال هر فرد قبل از خواندن شعر یک بیت را از آن حذف کرده و به ابتدای شعر منتقل میکند و سپس آن را میخواند؛ پس هر بیت در حداکثر یک شعر جابجا شده است.

تقاطع‌های حیاتی


  • محدودیت زمان: ۰.۵ ثانیه
  • محدودیت حافظه: ۲۵۶ مگابایت

کیانوش متقاضی عضویت در سازمان OC است. در روز چهارم مصاحبه، سازمان دور‌اندیشی او را مورد بررسی قرار داده است.

در روز چهارم کیانوش به داخل یک شهر برده می‌شود. در این شهر nn تقاطع وجود دارد که با اعداد طبیعی ۱ تا nn شماره‌گذاری شده‌اند. بین این تقاطع‌ها mm خیابان یک‌طرفه وجود دارد. با استفاده از تونل و روگذر، خیابان‌ها خارج از تقاطع‌ها با هم برخوردی ندارند. شهرداری در تقاطع شماره ۱ قرار دارد و می‌دانیم که می‌توان با استفاده از جاده‌ها، از شهرداری به همه‌ی تقاطع ها رسید. به کیانوش گفته‌شده که ممکن است یکی از تقاطع‌ها مسدود شود و عبور و مرور در آن صورت نگیرد. در این صورت ممکن است شرط گفته شده دیگر برقرار نباشد؛ یعنی شهری وجود داشته باشد که هر مسیری از شهرداری به آن از تقاطع مسدود شده می‌گذرد و اکنون از شهرداری نمی‌توان به آن رسید. اگر با انسداد تقاطعی این مشکل پیش بیاید، به آن تقاطع حیاتی می‌گوییم.

کیانوش از شما خواسته با دریافت نقشه‌ی شهر، تقاطع‌های حیاتی آن‌را خروجی دهید تا آن‌ها را جهت تقویت به شهرداری گزارش دهد.

ورودی🔗

سطر اول ورودی تنها شامل دو عدد nn و mm است که نمایانگر تعداد تقاطع‌ها و تعداد خیابان‌های شهر است.

سپس در iiمین سطر از هریک از mm سطر بعدی، دو عدد uiu_i و viv_i آمده است که یعنی خیابانی از تقاطع شماره uiu_i به سمت تقاطع شماره viv_i وجود دارد. می‌توانید فرض کنید بین هردو تقاطع حداکثر یک خیابان در یک جهت وجود دارد.

2n50002 \le n \le 5000

n1m200 000n - 1 \le m \le 200\ 000

خروجی🔗

سطر اول خروجی باید شامل یک عدد kk باشد که نمایانگر تعداد تقاطع‌های حیاتی هستند. سپس در سطر دوم شماره این تقاطع‌ها را به ترتیب صعودی خروجی دهید.

ورودی نمونه🔗

4 5
1 2
1 4
2 3
3 4
4 2
Plain text

خروجی نمونه🔗

2
1 2
Plain text

در این مثال با انسداد تقاطع شماره ۱ از شهرداری به هیچیک از دیگر تقاطع‌ها نمی‌توان رفت. درصورت انسداد تقاطع ۲ هم نمی‌توان به تقاطع ۳ رسید.

بازی تانک ترابل


  • محدودیت زمان: ۱ ثانیه
  • محدودیت حافظه: ۲۵۶ مگابایت

کیانوش متقاضی عضویت در سازمان OC است. در آخرین روز مصاحبه، سازمان استعداد او در بازی تانک ترابل را مورد بررسی قرار داده است.

در روز آخر مصاحبه، کیانوش باید مقابل مصاحبه کننده‌ها بازی کند و از آن‌ها ببرد. در این بازی هر فرد باید یک تانک را کنترل کند و برای برنده شدن باید تانک‌های حریفان را با شلیک از بین برد. در نسخه‌ای از بازی که به کیانوش داده شده، زمین بازی را میتوان به شکل یک صفحه دوبعدی با ابعاد XX و YY تصور کرد و هر تانک به شکل یک دایره روی آن صفحه. شعاع دو تانک ممکن است فرق کند.

کیانوش با ترفندی یک گلوله‌ی خاص بدست آورده که با انفجار آن، گلوله‌های ریز از سوی نقطه‌ی انفجار به همه طرف پرتاب میشوند. کیانوش میخواهد نقطه‌ی انفجار را طوری انتخاب کند که همه‌ی تانک‌های رقبا از بین بروند؛ پس از آن نقطه باید کل تانک‌های رقبای او بطور کامل پیدا باشند. یعنی هر نیم خطی که از آن نقطه شروع میشود باید با حداکثر یک تانک برخورد داشته باشد. (ممکن است با تعدادی از آن‌ها مماس شود.) نقطه‌ی انتخابی نباید داخل تانک‌ها باشد.(اما میتواند روی محیطشان قرار بگیرد.)

با ورودی گرفتن نقشه‌ی بازی، یک نقطه‌ی مناسب برای کیانوش را خروجی دهید ویا بگویید که چنین نقطه‌ای وجود ندارد.

ورودی🔗

سطر اول ورودی شامل سه عدد طبیعی nn و XX و YY آمده است که به ترتیب برابر تعداد تانک‌های رقبای کیانوش و مختصات زمین بازی هستند. در iiمین سطر از هریک از nn سطر بعدی سه عدد طبیعی به شکل xiyirix_i y_i r_i آمده است که xix_i و yiy_i مختصات تانک iiام و rir_i شعاع آن را نشان میدهد. دایره‌های دو تانک با هم اشتراک ندارند اما ممکن است باهم مماس باشند. همه‌ی تانک‌ها داخل زمین بازی قرار دارند.

1n101 \le n \le 10

0X,Y1040 \le X, Y \le 10^4

خروجی🔗

اگر نقطه‌ی مورد نظر کیانوش وجود نداشت، خروجی باید تنها شامل عدد 1-1 شود. در غیر این صورت مختصات یکی از این نقاط را بصورت x yx \ y خروجی دهید. اعداد را با بیشترین دقت ممکن خروجی دهید، پاسخ شما نباید بیشتر از 10510^-5 خطا داشته باشد.

ورودی نمونه ۱🔗

4 10 10
2 2 2
8 8 2
2 8 2
8 2 2
Plain text

خروجی نمونه ۱🔗

5.0 5.0
Plain text

ورودی نمونه ۲🔗

5 10 10
2 2 2
8 8 2
2 8 2
8 2 2
5 5 1
Plain text

خروجی نمونه ۲🔗

-1
Plain text