مسیر آموزشی کوئرا به همینجا ختم نمیشود...
سی شارپ (C-Sharp یا #C) یکی از محبوبترین زبانهای برنامهنویسی امروزی است که عمدتا برای توسعه اپلیکیشنهای ویندوز، اپلیکیشنهای موبایل و بازیهای ویدیویی استفاده میشود. اگر به آموزش سی شارپ علاقهمند هستید، احتمالا برایتان سوال شده که چرا این زبان تا این حد محبوب است و آینده شغلی آن چگونه خواهد بود. در ادامه به این دست از سوالات شما پاسخ میدهیم.
سی شارپ زبانی توسعهیافته از سوی شرکت مایکروسافت است که توان پردازش ++C را بالا سهولت استفاده از Visual Basic (محیط برنامهنویسی رویدادمحور مایکروسافت) ادغام میکند. فونداسیون سی شارپ بر زبان ++C بنا شده که خود آن بیشباهت به جاوا نیست و کاربردهای متعدد در حوزه توسعه نرمافزار به نمایش میگذارد. همین تنوع کاربردها باعث شده تقاضای بازار کار برای برنامهنویسان سی شارپ بسیار بالا باشد، بهخصوص در حوزههایی مانند توسعه اپلیکیشن و بازیسازی.
درحالی که زبانهای برنامهنویسی رایج، معمولا به شما در رسیدگی به یک مشکل مشخص کمک میکنند و یا در حوزهای مشخص کاربردی ظاهر میشوند، سی شارپ بسیار منعطف است. هدف اصلی مایکروسافت از توسعه این زبان، کمک به کسبوکارها و فرایندهای تجاری بوده. بنابراین سی شارپ به شرکتها اجازه میدهد با استفاده از تنها یک زبان، به عرضه پیدرپی محصولات نرمافزاری مشغول شوند. به عنوان مثال ممکن است کسبوکار خود را با ساخت یک وبسایت یا اپلیکیشنی ساده آغاز کنید و زمانی که نوبت به گسترش فعالیتها و حتی افزودن هوش مصنوعی به فرایندها و تکنولوژیها میرسد، همچنان میتوانید از سی شارپ به جای هر زبان جدید دیگری کمک بگیرید.
گفتیم سی شارپ یکی از پرتقاضاترین زبانهای برنامهنویسی امروزی است و بنابراین میتوانید منتظر شغلیابی نسبتا آسان و کسب درآمد قابل توجه باشید. اما مزایای آموزش سی شارپ تنها به همین موارد محدود نمیشود و باید مزایای زیر را نیز مد نظر داشته باشید:
مناسب برای تازهکارها: سی شارپ زبانی آسان و مناسب برای شروع یادگیری برنامهنویسی است. این زبان در دستهبندی «زبانهای سطح بالا» - مانند ++C و Java - قرار میگیرد و یعنی قواعد نحوی (سینتکس) آن، شباهت زیادی به زبان انسانی دارد. اگر پیشتر با این زبانها و موارد مشابه کار کرده باشید، یادگیری #C مثل آب خوردن خواهد بود. برای اینکه ذهنیتی بهتر به دست آورید باید گفت آموزش سی شارپ به اندازه پایتون آسان و به اندازه زبان C دشوار نیست.
گزینهای محبوب برای توسعه اپلیکیشن وب و دسکتاپ: از زبان سی شارپ در توسعه گستره وسیعی از اپلیکیشنهایی که روی پلتفرمهای دسکتاپ و وب مییابید استفاده شده است، مثلا Paint.NET و Microsoft Visual Studio. اگر میخواهید برای سیستم عامل مایکروسافت اپلیکیشن بسازید، سی شارپ بهترین انتخاب ممکن است.
مناسب برای بازیسازی: سی شارپ میان بازیسازان هم زبانی محبوب است. این زبان از سیستمی داخلی برای بهینهسازی مصرف حافظه بهره میبرد، امکان استفاده از رابطهای کدنویسی را مهیا میکند و ذاتا شیگرا (Object-Oriented) است. تمامی اینها ویژگیهایی ایدهآل برای بازیسازی به حساب میآیند.
جامعه وسیع کاربران: سی شارپ عمری بیش از ۲۰ سال دارد. بنابراین جامعهای بالغ پیرامون آن شکل گرفته که انبوهی محتوای آموزشی باکیفیت را در اختیار شما میگذارند. از سوی دیگر، کاربران دائما به برطرفسازی ایرادات این زبان متنباز میپردازند و تغییراتی مفید آن در به وجود میآورند.
سی شارپ را میتوان چاقوی سوئیسی زبانهای برنامهنویسی امروزی توصیف کرد که انبوهی کاربرد مختلف دارد. با این زبان چند منظوره میتوانید چنین پروژههایی را به سادگی پیش ببرید:
اپلیکیشنهای کلاینت، کتابخانهها و سرویسهای مبتنی بر Windows
توسعه اپلیکیشنهای وب
توسعه رابطهای برنامهنویسی اپلیکیشن (Application Programming Interfaces | API)
اپلیکیشنهای iOS
اپلیکیشنهای اندروید
ابزارهای تعاملپذیر (مانند ویجتها و اسکریپتهای اکسل)
سیستمهای گیمینگ
بازیهای ویدیویی
برنامههای متکی بر یادگیری ماشین و هوش مصنوعی
بلاکچین
دستگاههای مبتنی بر اینترنت اشیا (Internet of Things | IoT)
با نگاهی به فهرست بالا، مشخص است که با آموزش سی شارپ به فرصتهای ارزشمندی برای پیشرفت شغلی دست پیدا خواهید کرد. اما اگر این زبان را به عنوان دروازه ورود به برنامه نویسی انتخاب کردهاید، باید منتظر اندکی چالش باشید، چالشهایی که البته ارزشاش را خواهند داشت.
اگر در برنامهنویسی تازهکار هستید، برای یادگیری سی شارپ نیاز به دانش بنیادین کامپیوتری، دانشی ابتدایی راجع به رویکرد شیگرایی در برنامهنویسی و همینطور آشنایی با مبانی برنامهنویسی C خواهید بود تا مفاهیم را به خوبی درک کنید و فرایند یادگیری را بدون اختلال پیش ببرید.
با آموزش سی شارپ درکی عمیق و در عین حال آسان از تئوریهای بنیادین کامیوتر به دست میآورید. این زبان جزو زبانهای سطح بالا و شبیه به زبان انسانی است، بنابراین فرایند کدنویسی بسیار کاربرپسند خواهد بود. علاوه بر اینها، سی شارپ کتابخانههای کمتری نسبت به دیگر زبانهای مطرح دارد و کدها را با سرعت بیشتری به اجرا در میآورد.
پشت سر گذاشتن آموزش CSharp بیش از هر چیز دیگر شما را برای ورود به مشاغلی مانند «توسعهدهنده بکاند» (BackEnd Developer)، «توسعهدهنده فول استک» (Full-Stack Developer)، «برنامهنویس بازی» (Game Programmer) و یا «توسعهدهنده موبایل» (Mobile Developer) آماده میکند.
اگر به طراحی وبسایت علاقه دارید، بد نیست که به صورت موازی یادگیری مبانی زبانهای برنامهنویسی بکاند - مانند SQL و Python - و همینطور فریمورک ASP.NET را پیش ببرید. اگر بیشتر به دنیای گیم علاقه دارید، میتوانید برخی دیگر از زبانهای محبوب این حوزه مانند Lua و ++C را یاد بگیرید.
زبان C که اصلیترین زبان خانواده خود به حساب میآید در دهه ۱۹۷۰ میلادی ساخته شد. هدف از طراحی این زبان، کمک به توسعه سیستم عاملها بود، اما آنقدر قدرتمند و منعطف ظاهر شد که کاربردهایی دیگر نیز پیدا کرد. در گذر زمان، توسعهدهندگان شروع به گسترش قابلیتهای C کردند و در نتیجه همین تلاشها، زبانهایی مانند سی شارپ، سی پلاس پلاس و Objective-C پدید آمدند. خیلی از زبانهای دیگر - مانند پایتون، جاوا و PHP - هم از C به عنوان فونداسیون اصلی کمک گرفتهاند.