ری‌اکت (React) چیست؟

448
ری اکت چیست | React چیست

امروزه React به‌طور گسترده توسط اکثر شرکت‌ها و توسعه‌دهندگان فرانت‌اند برای سهولت در روند توسعه وب‌اپلیکیشن‌ها استفاده می‌شود. اما ری اکت چیست و چه چیزی باعث محبوبیت React شده است؟

در این مقاله توضیح خواهیم داد که ری اکت چیست و چرا بسیاری از توسعه‌دهندگان فرانت‌اند از آن استفاده می‌کنند. به‌علاوه مزایای استفاده از ری‌اکت را شرح می‌دهیم و توضیح می‌دهیم که چرا شرکت در یک دوره‌ی آموزش ری اکت و یادگیری آن اهمیت دارد.

ری اکت (React) چیست؟

React کتابخانه‌ی متن‌باز شناخته‌شده و محبوب JavaScript است که در سال ۲۰۱۱ توسط Jordan Walke، مهندس ارشد فیس‌بوک، توسعه پیدا کرد و از آن زمان به یکی از محبوب‌ترین ابزارهای طراحی فرانت‌اند تبدیل شده است.

React برای ایجاد رابط‌های کاربری توسعه پیدا کرده و کنترل و مدیریت لایه‌ی view را در برنامه‌های موبایل و وب بر عهده دارد. از این کتابخانه همچنین می‌توان برای ایجاد مؤلفه‌های قابل استفاده‌ی مجدد UI استفاده کرد. استفاده از DOM مجازی در React، امکان توسعه‌ی وب‌سایت‌ها و وب‌اپلیکیشن‌های سریع و مقیاس‌پذیر را برای توسعه‌دهندگان فراهم کرده است. React مبتنی بر معماری MVC است و می‌توان آن را با سایر فریم‌ورک‌های MVS مانند Angular استفاده کرد. React با سایر کتابخانه‌های JavaScript نیز سازگار است.

ویژگی‌های اصلی ری اکت (React) چیست؟

ری اکت چیست | React چیست

همان طور که گفتیم React یکی از محبوب‌ترین و پراستفاده‌ترین کتابخانه‌ها در حوزه‌ی فرانت‌اند است. در ادامه مهم‌ترین ویژگی‌هایی که باعث محبوبیت این کتابخانه در بین جامعه‌ی توسعه‌دهندگان شده است را توضیح می‌دهیم.

Virtual DOM

وب‌سایت‌ها از HTML برای به‌روزرسانی DOM که اساساً نقشه‌ای از چیدمان صفحه‌ی وبِ درخواستی است استفاده می‌کنند. هنگام کار با سایت‌های ساده و استاتیک، این موضوع مشکلی ایجاد نمی‌کند. اما استفاده از HTML برای به‌روزرسانی وب‌سایت‌های پویایی که دائماً با کاربر در تعامل هستند، اشکالاتی را ایجاد می‌کند. زیرا با هر تغییر در صفحه، تمام صفحه نیاز به بارگذاری مجدد دارد.

React با استفاده از DOM مجازی این مشکل را حل کرده و امکان تغییر سریع، مقیاس‌پذیر و ساده‌ی صفحات را فراهم کرده است. DOM مجازی اساساً یک کپی از DOM اصلی وب‌سایت است و React از کپی مجازی استفاده می‌کند تا فقط قسمت‌هایی از DOM اصلی که نیاز به تغییر دارد، به‌روزرسانی شود.

این رویکرد زمان بارگذاری و قدرت محاسباتی کم‌تری را می‌طلبد و وب‌اپلیکیشن‌ها را کارآمدتر می‌کند. درست است که در سایت‌های عمدتاً استاتیک، این رویکرد تفاوت چندانی ایجاد نمی‌کند، اما در وب‌سایت‌هایی که به‌شدت با ویژگی‌ها و آیتم‌های پویا اصلاح شده‌اند، استفاده از DOM مجازی تفاوت قابل‌توجهی ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: دلیل سریع بودن ری اکت چیست؟

JSX (JavaScript XML)

مرورگرها کدهای HTML وب‌سایت‌ها را خوانده و سپس آن‌ها را به‌عنوان صفحات وب به شما نمایش می‌دهند. مرورگرها در طی فرایند خواندن‌، یک DOM ایجاد می‌کنند. توسعه‌دهندگان به‌منظور بهبود تجربه‌ی کاربر، معمولاً با اصلاح DOM محتوای پویا را به صفحات اضافه می‌کنند.

JSX یک افزونه به نام JavaScript eXtension برای ری‌اکت است که به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد تا با استفاده از کد HTML به‌راحتی DOM را دستکاری کرده و بهبود دهند. استفاده از JSX برای به‌روزرسانی DOM می‌تواند عملکرد سایت و راندمان توسعه را بهبود بخشد. از آنجایی که React از همه‌ی مرورگرهای مدرن پشتیبانی می‌کند، JSX نیز با همه‌ی مرورگرها سازگار است.

کتابخانه‌های React Native

کتابخانه‌های Native، معماری معروف React را برای برنامه‌های Native مانند Android و iOS فراهم کرده و به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهند تا از ویژگی‌های غنی UI و مؤلفه‌های کاربردی آن استفاده کنند. React Native امکان استفاده از کامپوننت‌های نوشته‌شده در Java ،Swift یا Objective-C را نیز فراهم می‌کند.

جریان داده‌ی یک‌طرفه

یکی از ویژگی‌های مهم React، استفاده‌ی آن از یک جریان داده‌ی یک‌طرفه است. بنابراین توسعه‌دهندگان نمی‌توانند هیچ کامپوننتی را مستقیماً ویرایش کنند. آن‌ها باید از تابع callback برای ایجاد تغییرات در کامپوننت‌ها استفاده کنند. به این فرایند «properties flow down, actions flow up» می‌گویند. یک جریان داده‌ی یک‌طرفه به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند تا کنترل بهتری بر روی برنامه وب یا تلفن همراه داشته باشند و این باعث افزایش انعطاف‌پذیری و بهینه‌سازی برنامه می‌شود.

جامعه‌ی React

React یک پروژه رایگان و متن‌باز است و جامعه‌ی قدرتمندی از توسعه‌دهندگان دارد که در بهبود و تغییر کد منبع آن مشارکت می‌کنند. این موضوع باعث شده است که توسعه‌دهندگان React برای ایجاد رابط‌های کاربری، به مجموعه‌‌ی بزرگی از فیچرها دسترسی داشته باشند و اگر با مشکل خاصی مواجه شدند، بتوانند از کتابخانه‌‌هایی که قبلاً توسط سایر توسعه‌دهندگان ایجاد شده‌‌اند، کمک بگیرند.

دلایل استفاده از ری اکت (React) چیست؟

ری اکت چیست | React چیست

کتابخانه‌ها و فریم‌ورک‌های متن‌باز بی‌شماری در حوزه‌ی توسعه‌ی فرانت‌اند وجود دارد و همه‌ی آن‌ها ویژگی‌های فوق‌العاده‌ای را برای تسهیل فرایند توسعه و بهبود محصول نهایی و تجربه‌ی کاربر ارائه می‌دهند. در چنین رقابتی، React همچنان یکی از محبوب‌ترین کتابخانه‌های فرانت‌اند است و ویژگی‌های برجسته‌ی آن در مقایسه با سایر فریم‌ورک‌ها، آن را به یکی از اصلی‌ترین تکنولوژی‌های مورداستفاده‌ی توسعه‌دهندگان فرانت‌اند تبدیل کرده است. در ادامه برخی از مزایای اصلی استفاده از React آورده شده است:

یادگیری آسان

یادگیری React آسانِ است. بنابراین توسعه‌دهندگان می‌توانند خیلی سریع‌تر وارد پروژه‌ها شوند. این موضوع React را نه‌تنها به یک ابزار مفید، بلکه به یک ابزار مقرون‌به‌صرفه تبدیل کرده است. هر توسعه‌دهنده‌ای که حتی دانشی اولیه از JavaScript داشته باشد، می‌تواند پس از چند روز آموزش برنامه‌های زیبایی را در React بسازد.

رویکرد مبتنی بر کامپوننت

در React وب‌سایت‌ها با استفاده از building blockها ساخته می‌شوند؛ اجزایی مانند کامپوننت‌های UI و حتی عملکردهای پیچیده‌تر مانند مدیریت stage. رویکرد مبتنی بر کامپوننت React پیاده‌سازی دیزاین‌سیستم و ساخت اپلیکیشن‌های حرفه‌ای موبایل و وب را برای توسعه‌دهندگان آسان می‌کند.

رویکرد Native

همان‌طور که قبلاً ذکر شد، توسعه‌دهندگان با کدهای قابل استفاده‌ی مجدد گسترده‌ی React Native می‌توانند به‌سادگی اپلیکیشن‌هایی را برای پلتفرم‌های native ایجاد کنند. هنگامی که معماری و تفکر پایه React را درک کردید، می‌توانید اپلیکیشن‌های کاملاً کاربردی را هم برای Android و هم iOS توسعه دهید و نیازی نیست دو روش مختلف برای توسعه‌ی برنامه‌های خود یاد بگیرید.

کارایی و تست‌پذیری

برنامه‌های React تست‌پذیری بسیار عالی و آسانی دارند. React به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد تا همزمان با اجرای رویدادها، توابع و…، خروجی را بررسی کنند. این ویژگی فرایند دیباگ را ساده و دقیق می‌کند. به علاوه ویژگی DOM مجازی در React می‌تواند عملکرد سایت‌ها به‌ویژه با رابط‌های کاربری بزرگ‌تر و پویاتر را بهبود بخشد.

React هیچ کانتینری برای حل مشکلات وابستگی ندارد. با این‌حال، برای غلبه بر این مشکلات، می‌توان از مجموعه‌ای از ماژول‌های مختلف مانند Require JS ،ECMAScript 6 و Browserify استفاده کرده و وابستگی‌ها را به‌طور خودکار تزریق کرد.

اعلانی‌بودن

اعلانی‌بودن React به این معنا است که کدها به‌جای تمرکز بر مراحل و فرایند، بر روی آنچه نمایش داده می‌شود، تمرکز دارند. این ویژگی تجربه‌ی توسعه‌دهنده را ارتقا می‌دهد. بهبود تجربه توسعه‌دهنده اغلب یک مسئله‌ی نادیده‌گرفته‌شده است که در نهایت به بهبود تجربه‌ی کاربر منجر خواهد شد.

سادگی

React حجم کمی دارد و به‌سرعت قابل دانلود است. پیکربندی ساده‌ای دارد و ویژگی تفکیک کد آن (code-splitting) موجب بهبود تجربه‌ی کاربر به‌ویژه در پروژه‌های بزرگ‌تر خواهد شد. به علاوه موتورهای جستجو، وب‌سایت‌هایی که زمان بارگذاری کمتری دارند را در اولویت نمایش قرار می‌دهند و React‌ با بهبود زمان بارگذاری و عملکرد کلی وب‌سایت‌ها می‌تواند آن‌ها را برای اهداف سئو بهینه‌سازی کند.

انعطاف‌پذیری

کد React به دلیل ساختار ماژولارش انعطاف‌پذیر است و نگهداری از آن نیز آسان است. بنابراین با استفاده از React‌ مقیاس‌پذیری برنامه‌ها بیشتر می‌شود و زمان و هزینه‌ در طولانی‌مدت کاهش پیدا می‌کند. به علاوه، كتابخانه‌های گسترده‌ای که از طرف جامعه‌ی React توسعه پیدا می‌کنند، امکان ایجاد رابط‌های کاربری فوق‌العاده را برای توسعه‌دهندگان فراهم کرده‌اند.

Backward compatibility

React برخلاف بسیاری از فریم‌ورک‌ها یا زبان‌های دیگر، ویژگی Backward compatibility را برای توسعه‌دهندگان فراهم کرده است. Backward compatibility یک ویژگی مهم در زمان انتخاب یک نرم‌افزار است. توانایی به‌روزرسانی یا کار با نسخه‌های قدیمی‌تر نرم‌افزار نه‌تنها باعث صرفه‌جویی در زمان توسعه می‌شود، بلکه از مشکلات بسیاری جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: دلایل استفاده از ری اکت (React) چیست؟

ری اکت چیست | React چیست

در این مقاله به سؤال ری اکت (React) چیست پرداختیم و گفتیم که React یک کتابخانه‌ی JavaScript برای ایجاد رابط‌های کاربری روان و پویا است. React یک کتابخانه‌ی قوی است که تجربه‌ی طراح را بهبود بخشیده و یادگیری و کار با آن آسان است. React هر ابزاری که برای ایجاد یک رابط کاربری با بارگذاری سریع و عملکرد عالی لازم است را در خود دارد. DOM مجازی React امکان مدیریت سریع درخواست‌های کاربر را بدون به‌روزرسانی‌های مکرر فراهم کرده و صفحات وب را برای اهداف سئو بهینه می‌کند. React همچنین Backward compatible است؛ به این معنی که نسخه‌های قدیمی آن باعث ایجاد دردسرهای غیر‌ضروری نمی‌شوند.

اگرچه React اشکالاتی نیز دارد، اما هنوز هم یکی از بهترین و ایمن‌ترین کتابخانه‌هایی است که می‌توان از آن برای توسعه‌ی فرانت‌اندِ برنامه‌های خود استفاده کرد؛ به‌خصوص اگر بخواهید یک برنامه‌ی وب با پشتیبانی طولانی‌مدت، سرعت بالا و ویژگی‌های پویا ایجاد کنید.

نسرین نادری

اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین واکنش
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
احسان شهبازی
احسان شهبازی
8 ماه قبل

سلام. ممنون ازت مطالب مفید و مختصر بودن.